10 mars 2006

Kerala dag 1 - Trivandrum

Sa har vi lyckats ta oss per nattag ner till en av de sydligare punkterna i Indien, Trivandrum. I gar gjorde vi Madras, det racker med en dag da ingen av oss ar sarskilt intresserade av storstadspuls for den har resan. Vi bokade tag, vilket ar en ovning for sig, det finns nio olika klasser och man maste fylla i formular (helst flera om forhandsvalet visar sig vara omojligt) dar man bland annat fyller i kon och alder (dock ej din makes eller fars namn, det behovdes `bara` for visumansokan). Sedan satter man sig i kon (pa stationen dar vi bokade bestod ialla fall kosystemet av stolar, kanske ett sextiotal - och de var fulla, Indien ar stort och det bor manga har som garna aker tag), kon ror sig framat, man satter sig pa en stol langre fram i kon, tills dess att man kommit fram. Tog val en timme ungefar. Dar vi bokade tag fanns det en sarskild 60+ko, det kan ocksa finnas sarskilda koer for kvinnor och turister. Nar man sedan tar sig till stationen star ditt namn uppsatt pa en listan, prydligt och fint pa vagnen du ska aka i. Att aka tag i Indien ar toppen, aven om saval kringprocedurerna som sjalva resan tar lite tid. De saljer mat, te, snacks och vatten, sa man behover inte vara hungrig :)

Kerala, delstaten som vi befinner oss i var forst i varlden med en folkvald kommunistisk regeringen. De har lagst spadbarnsdodlighet i hela Indien, hogst laskunnighet och befolkas av fler kvinnor an man! Sa det verkar vara ett toppenstalle, annu har vi dock bara hunnit se hotellet, gatt gatan upp for att ata och sitter nu pa ett supersunkigt internetcafe. Men det ar luftkonditionerat, vilket kanns helt OK i trettiogradig tropisk varme.

Annars ar det varmt, mycket ljud och mycket folk, intrycken nyanseras val efterhand :)

PS: kort om Madras, de har kossor pa gatan dar med, kor bil, motorcykel/moped, tuc-tuc som tokar (men betydligt farre repor pa fordonen an sydeuropeiska lander), mycket ljud, mycket avgaser.

8 kommentarer:

Martin Tollén sa...

Coolt. Jag väntar ivrigt på nästa reserapport.

Anonym sa...

Härligt att höra att ni är framme. Jag har försökt besvara dina mail men har kommit på i efterhand att jag inte bytte landskod så du får väl svaren när du kommer hem.
I kväll är det PUB afton i Flen hoppas ni får lika roligt som vi.
Fapars apan

Anna Larsson sa...

Landskod?? Nu ska mitt gamla mobilnumer fungera, har den inte pa sarskilt ofta, men kollar sms.

M sa...

Hej! Hoppas ni har det kanon därborta på andra sidan jorden! Hittade en sida som kanske kan intressera http://www.keralatourism.org/php/media/data/guidelines/index.html om att göra och inte göra i Kerala! Kul att läsa hur ni har det! Tjipp!

M sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
M sa...

Fel på den förra, testa den här http://www.keralatourism.org/php/
media/data/guidelines/index.html

Martin Tollén sa...

Nu börjar vi otåligt vänta på bloggandet om Kerala dag 2, 3, 4, 5 och 6... I Linköping slaskar det - i alla fall på dagarna. På nätterna är det kallt så om du ska cykla på morgonen får du vara försiktig. Själv har jag (eller snarare mina cykelhjul och absolut inte jag) fastnat på iskanter så jag har drattat omkull. Två gånger! Det är första gången på flera år som jag ramlat av cykeln utan att först ha krockat med en bil!

Så ett tips - akta er för de indiska iskanterna på gatorna.

Anna Larsson sa...

Ha! Ha! Ha!

Ja det ska vi gora...