15 mars 2006

Kerala dag 5 - Kovalan beach

Vi spenderade nagra dagar i Trivandrum och har besokt museerna man ska se (kostade 6 rupier, dvs ca 1,20 for intrade pa 3 museer och zoo). Vi gick pa museerna med konst och indiska statyer, hamnade mitt uppe i Bollywoodproduktion (!), dar handlingen i scenen vi sag gick ut pa att en tjej kommer inakandes pa moped, traffar ett par kompisar som hon maste prata med om nagot, hela tiden ljudligt sufflerad, ljudet laggs formodligen pa i efterhand. Och sa var det en festival vi var pa ocksa, sedan stack vi till stranden....

Nu ar vi i alla fall i turistparadiset Kovalan beach sedan nagra dagar tillbaka. Vadret ar utmarkt, vi bor pa ett hotell med balkong ut mot havet och vi har fatt vara egna solstol och parasoll-gubbe och fruktsallad-tant (hon heter Shamala, kommer garna och satter sig, lagger handen pa armen och ar ens `sister`). Kvinnorna har jobbar med: stadning, frukt- och fruktsalladforsaljning samt massage. I ovrigt man overallt. Man i butikerna, man saljer saronger, cigaretter, solglasogon, trummor och allt annat man kan ha nytta av pa sin semester i Indien. Och det ar framst man som badar. Och gar strandpromenaden upp och ner och spanar. Den sociala kontrollen ar stenhard. Ar jag och Hanna ifran varandra nagon timme eller tva kan parasollmannen eller mannen i receptionen beratta var den andre senast sags till, ungefar nar och i vilken riktning denne var pa vag. De har koll. Minns vara namn och sager `see you tomorrow` vilket far till foljd att om man inte tankt vara pa stranden dagen darpa berattar man om sina andra planer. De fortsatter att ha koll. Hobbyantropologiska studier ar roligt.

Annars ar allt valdigt turistanpassat har. Precis nar man lart sig att bestalla i sin dosai och ata den med handerna utan allt for stort omak i Trivandrum (som nufortiden egentligen heter Thiruvananthapuram, varfor ska man gora saker och ting enklare?) sa kommer man till stallet dar man kan bestalla pannkakor (`riktiga` vasterlandska) och vafflor till frukost, dar man kan valja om teet ska vara chai eller `vanligt` och dar stallena serverar bade kott och ol (det ar manga vegetariska restauranger i Indien). Men det ar inte sa dumt det heller, borja dagen med dopp, ga och satta sig och ata frukost i en timme, lasa `The Hindu` och sedan dra sig ner pa stranden. Men nu borjar det krypa i kroppen och i morgon drar vi ut pa en dagsutflykt till den sydligaste spetsen av Indien dar de tre haven mots (Asiatiska, Indiska Oceanen och Bengaliska viken) och blir lite kulturella igen, tittar pa tempel och tar var forsta bussresa. Det blir bra. Sedan ar vi snart pa resande fot pa allvar igen, ska bara planera rutten..

So long!

/Anna och Hanna

6 kommentarer:

Kristin sa...

Låter ju som fina fisken det där... Hoppas det fortsätter i samma stil.

Anonym sa...

Har åkt slalom igår. Mamma är suverän på sina karvinskidor.Inte så mycket snö, ungefär lika mycket som i Flen, men det gör inget för spår och pister är bra prepparerade. Nu är det bara två dar kvar. Sköt om er.
Mamma, Emma och Fapars apan

Anonym sa...

Kul att höra att Ni har det bra . Det tycks vara billigt med kulturen i Indien. Tydligen är det öppet också med tanke på de försök vi gjorde på Azorerna.Det ska bli spännande att höra hu utflykten med buss blir för er. Passa nu på och njut av värmen för här hemma lyser den ännu med sin frånvaro även om det har varit någon grad över nollstrecket i dag. Jag försökte skicka en hälsning till er förra gången du skrev men av någon anledning gick det inte fram enligt kommentarerna.
ha det gott säger Farmor och Farfar

Martin Tollén sa...

Skönt att höra av er. Vi vill också ha lite koll på vad ni har för er.

Kikki Liljeblad sa...

Se till att få vara med i en Bollywoodfilm. har hört att det ska vara relativt enkelt. så kan ni ju titulera er filmstjärnor sedan.

Anna Larsson sa...

Oooh, men jag ar ju redan filmstjarna, jag syns (nastan) i forsta-majtaget i `Rusar i hans famn`...