20 mars 2006

Kerala dag 10 - Kochin

Sa har vi landat i Kochin for nagra dagar. Kochi ar delvis belaget pa oar och vi befinner oss som de flesta andra turister pa Fort Cochin. Vi bor just nu superbilligt, 25 kr per person och natt i ett hotellrum med egen dusch och toa och faktiskt riktigt frascht (om an fonstret ar en liten glugg uppe vid taket). Igar var det back waters for hela slanten, en batfard ut i Keralas vattensystem, valdigt vackert. Vi fick se pa olika kryddvaxter som forstas ocksa hade olika typer av helande krafter enligt ayurvedisk medicin, typ. Idag har vi vandrat runt lite Fort Cochin handlat lite souvenirer och fiskat med de lokala fiskarna i deras kinesiska nat. Vi fick dra i repen och sjunga `Hey Jalla` eller om det var `Hey Allah`. En turistattraktion forstas, `trots` att vi `hjaplte till` med fisket fick vi betala, men det drabbar ingen fattig i dessa sammanhang direkt. Fisket har gatt ner efter tsunamin berattade fiskarna, men de hoppas att det ska bli battre efter nasta monsun. Vi sag delfiner ocksa!

Ikvall har vi varit pa Kathakali-dans, en traditionell dans vi inte forstod sa mycket av, det var en karlekshistoria mellan en gron man och en kvinna med langt har, det hela slutade med att den grone mannen drapte kvinnan. Och som Miss Universum skulle sagt att `det kunde din mamma talat om for dig` att den grone mannen inte var nagot att ha. Det markte vi redan fran borjan. Men karleken ar ju marklig.

Tyvarr kommer inte jag och kortlasaren overens har pa it/cafeet sa bilderna drojer, men tanken ar det ska ska komma upp nagot sa smaningom. Ikvall har vi stamt traff med ett par lokala killar som driver en souvenirbutik tvars over gatan fran vart hotell, imorgon bitti bar det av till Munnar - en by i bergen med teplantager, vattenfall och naturupplevelser, det ska ocksa vara svalare dar, enligt uppgift. Man ska inte klaga men det blir helt OK om termometern tar sig under 30-strecket.

So long!

1 kommentar:

Martin Tollén sa...

Vi är tvärtemot er glada när temperaturen tar sig över 30-strecket. -30 strecker...