01 maj 2009

1:a maj-hälsningar från Flen


Årets första maj har firats i Flen - och Hälleforsnäs. Min syster talade på båda ställen - hon sa att hon var nervös men det märktes inte. Hon verkade snarare trivas ganska bra i talarstolen när hon talade om regeringens orättvisa politik och Marockos ockupation av Västsahara.


Om det var syrran eller Göran Persson som drog folk till Hälleforsnäs Folkets Hus får vara osagt men det kändes bra att fira 1:a maj i en fullsatt lokal. Persson verkade precis som syrran trivas med att stå på scenen och talade om jobben och klimatet. Och ingenstans märkte jag något av Mosa-Mona eller Mosa-Vanja-gnäll. Bra tycker jag, och kanske kan man hålla med om den enda smygande interna kritiken GP riktade mot partiet, vi måste nå ut med att regeringen för en orättvis politik. Det är inte bara lågkonjunkturen som är problemet, det är regeringen. Och då behöver vi lägga all energi på att föra ut det budskapet. Inte försöka knäcka våra egna.
[Uppdatering 2009-05-02] Även Aftonbladet var på plats i Hälleforsnäs och rapporterade. Det Aftonbladet utelämnade var att kritiken även riktades mot "röda" mediers (Aftonbladet och tidningen Folket nämndes specifikt till skillnad från Mona och Vanja som inte alls nämndes vid namn) oförmåga att rapportera om regeringens otillräcklighet och skadliga politik. Och det är bara att instämma i Perssons analys att vi saknar en allsidig nyhetsbevakning.

Inga kommentarer: