02 januari 2012

Kejsaren är naken!

Ylva Johansson ägnade 2012 års första dag åt att blogga. Socialdemokraterna är i kris och partiledaren Håkan Juholt har ett stort ansvar kan man säga att kortversionen var. En ännu kortare version av detta: "Kejsaren är naken!"

Varför säger YJ detta? Varför, kan man fråga sig eftersom det helt uppenbart provocerar och folk irriterat går ut och säger att nu måste vi prata politik. Egentligen är det ju bara YJ själv som kan svara på detta. Det handlar inte om att hon saknar förtroende för partiledaren enligt henne själv.

Två möjliga förklaringar, aningens kort och förenklat.
Vi ska inte göra skillnad på folk och folk och vi ska inte glömma. Mona Sahlin fick ta stort ansvar och stor skuld för valförlusten 2010. Då ställdes krav på att ställa sin plats till förfogande. Detta kräver dock inte YJ, kan vara väl värt att notera.
2. "Damn you - normalfördelningskurvan". Det var en alternativ rubrik för detta inlägg. Någon måste säga det uppenbara ut högt. Det är en temperaturmätare, allt är inte frid och fröjd. Och återigen, vi kan inte skylla på någon annan. Vi kan inte längre gömma oss bakom Monas kjolar, som fö inte är särskilt långa.

Jag tror det råder en bred enighet internt i partiet att det är dags att prata politik. Det tror jag YJ tycker också. Däremot tror jag inte enigheten om varför S är i kris är lika bred. Så länge som folk vill stoppa huvudet i sanden och skylla på någon annan då kommer också annat folk då och då offentligt peka och ropa "Men titta då, kejsaren är ju faktiskt naken!"


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: