08 juni 2009

Svart kaffe

Sjöng Dan Hylander om på 70-talet. Och det är så det känns. Svart och bittert. Vi ökade valdeltagandet i Linköping och S ökade. Vårt jobb i prioriterade områden gav utdelning, men det räckte inte till. Vi ökade, men borgarna ökade mer, så vi backade procentuellt. Så jag tillåter mig själv att sura ett tag till.

Vill du ha inövat smicker, då får du gå till en annan blogg – som Hylander själv skulle sagt.

2 kommentarer:

linlasj sa...

Ser valet som en nyttig läxa för de etablerade partierna. För ett antal år sedan tog Gudrun Schyman - på den tid hon var vänsterpartiets ledare - in jämställdheten in på agendan, för i stort sett alla partier. Sedan kom miljön - eller möjligen samtidigt - genom att miljöpartiet bildades.

Så jämstalldhet mellan kön och miljö kom från sidan så att säga, som överraskning för de etablerade partierna.

Vad Ny Demokrati fixade vete tusan, men något skakade de väl om också. Har inte kommit på det än.

Nu satte Piratpartiet integritetsfrågorna på de andra etablerade partiernas agendor. Det är lika välgörande som vid de tidigare agendapåverkningarna.

SD kommer troligen att åstadkomma samma sak när de väl - Gud bevare oss - kommer in i Riksdagen om drygt ett år. Då är ämnet givetvis invandrarfrågor.

Anna Larsson sa...

Jovisst det är en vanlig analys att de etablerade partierna har läxats upp i EU-valet. Vi i mitt parti måste definitivt fundera över hur vi når ut bredare tycker jag. Miljöpartiet tycker jag på sätt och vis fått ett berättigat stöd, jag tror många ser möjligheterna att samverka inom EU kring miljöfrågorna.

Piratpartiet - visst integritetsfrågor, samtidigt som jag tycker man kan notera att människor inte verkar bry sig så mycket om integriteten på nätet ändå. Bloggar och microbloggande där man närapå får reda på hur det gick senast ngn gick på toan. MEn det är klart - att det berättandet är självvalt.

Däremot måste jag säga, satt och pratade med en musiker om EU-valet och Piratpartiet som absolut har synpunkter på deras syn i fildelningsdebatten. Där verkar Piratpartiets inställning vara att de konstnärliga yrkesutövningarna är några slags Florence Nightingale som inte ska förhäva sig och tjäna pengar på vad dom gör. Och det tycker jag är förkastligt.

SD är en väckarklocka vi måste ta på allvar, både inför nästa val och hur vi hanterar integrationsfrågorna. Jag har knackat dörr i delar av Skäggetorp . där blir det tydligt att detta är akut problem som vi måste hantera politiskt.