02 september 2006

All kärlek är bra kärlek

Vår socialdemokratiska slogan Alla ska med känndes verkligen helt rätt på dagens Kärleksparad i Linköping som anordnades av RFSL. Vi gick i parad upp till Stora torget och lyssnade på RFLS:s ordförande Sören Andersson och vår egen "mångfaldsminister" Mona Sahlin. Det var en glad tillställning men vi påmindes alla om hur viktigt det är att stå upp för homosexuellas jämlika rättigheter när Sören Andersson upplyste oss om att RFSL måste budgettera för sönderslagna fönsterrutor. Hur kan människors kärlek till varandra uppröra så?

Lite mutter hördes också under och efter paraden "Det här skulle ju vara partipolitiskt obundet, hm". När blev politik något fult som man ska skämmas för? Det är inget som är unikt för RFSL, det verkar snarare vara regel än undantag i den halvoffentliga sfären som kallas det civila samhället. Man är livrädd för att förknippas med partipolitik. Jag förstår det inte. Jag är stolt socialdemokrat och jag står stolt upp för HBT-personernas rättigheter.

Förövrigt kan jag bara konstatera att mitt eget parti har en del att lära på demonstrationsfronten. Det var tusen gånger mer inspirerande att gå i en kärleksparad med musik och visselpipevissel än ett förstamajtåg som tyst passerar kyrkogården.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde att vi(mp) hade förlorat en väljare till ett annat parti pågrund av vår hbt-politik. Hon höll med oss om allt och med tanke på vad det innebär i form av miljöhot och annat måste man förundras över hur människor viktar sina åsikter o förhållande till varandra

Anna Larsson sa...

Nä, det är klart. Om undergången ändå är nära förestående (på grund av miljöhot, exempelvis) så kan vi ju inte leva i synd. Då måste man ju sejfa och rösta mörkblått eller? ;-)

M sa...

Ja, kärlek är alltid bra!!

Anna Larsson sa...

Alltid :)

Anonym sa...

Hur kan man kalla en pedofilsamling för en kärleksparad?

Anonym sa...

Att uppmuntra pedofili (ja, pedofili är starkt överrepresenterat hos manliga homosexuella) ser jag inte som något positivt. Mona Muslim då? Hon är sosse vilket räcker för att känna avsky men nu är hon visst feminist också? Feminism splittrar familjer, det är det enda det gör.
Ja, våran kära Mona Muslim som har gjort sådana välkända uttalanden som tex att svenskar inte har någon kultur, bara töntig midsommar. Sveskfientlig demokrathora är vad hon är.

Anonym sa...

Men pedofiler som påstår att deras sjuka läggning är kärlek? Är det också bra kärlek?

Anonym sa...

Men islamister som tror på en pedofil profet då?