07 maj 2006

Studieflykt

Kompisen frågade om man egentligen måste köpa digitalkamera, om det inte räcker med en mobiltelefon med kamera i? Jag som alltid förordar mer teknikprylar (japp, jag är helt förlorad i IT-diskursen, det är bara att erkänna) tyckte förstås att man ska ha både och, även om resultaten från min underbara K750i ibland kan tala för motsatsen:



/Anna, som "upptäckt" den underbara studieflykten Trädgårdsföreningen - två dagar i rad...

4 kommentarer:

Martin Tollén sa...

För att kompisen ska kunna göra en bättre utvärder vill han gärna se samma motiv taget med 1. mobilkamera samt 2. digitalkamera. En sådan där riktig kamera, som använder film och sedan kemiska processer för att framkalla filmen, är de helt ute nu?

Men eftersom du verkar ha koll kanske jag ska vara mer rakt på sak. Om jag formulerar ett uppdrag (japp, vi är bra på det i HSN!) så kanske du kan föreslå någon kandidat som uppfyller kraven? Då klarar du dig dessutom från studierna ytterligare en tid.

Anna Larsson sa...

Om du specificerar uppdraget och väntar några månader så kanske det kommer en åtagandebeskrivning ;)

Anna Larsson sa...

Ja, kamerorna man köper film till har man bara av nostalgiska skäl alt. man förbarmar sig över pappas gamla systemkamera och tror att man ska lära sig att fotografera...

Jämförelsen kommer ju i så fall bara gälla mellan min kamera och min telefon, inte mellan mobilkameror och digitalkameror i allmänhet. Det är viktiga saker det här :)

M sa...

Ähh, köp en digitalkamera! Min Pentax 6mpx är vattentät och helt grymt bra! Liten och behändig, lätt att ta fram och starttiden är max 1 sekund! Dessutom är en digitalkamera bra om man vill förstora kortet, fungerar inte alls lika bra med mobil då upplösningen inte är lika bra.